lauantai 30. lokakuuta 2010

Halloween


30.10.2010 Artun Halloween-nimpparit

Artun nimppareitten kunniaksi kutsuimme kummit(ukset) juhlimaan Halloweenia. Ylläolevan kakun (kääretorttupohja, sisällä liivatteella hyydytettyä FloraVispi-tuorejuusto-vaniljakreemijauhe-turkinpippurimurska-hässäkkä sekä lemon curdia, koristeet sokerimassaa) lisäksi yritimme keksiä kaikenlaisia pelottavia juttuja pöytään ja tässä tuloksia:

Seisova pöytä kokonaisuudessaan. Pätkis-sormista (Pätkis + mantelilastu ranskalaisella manikyyrillä) en tajunnut lähikuvaa ottaakaan..

Boolissa verinen käsi ja pari mulkosilmää

Vesimeloniaivot

Veriset nakkisormet

Dippikasviksia ja ällön värisiä dippejä (elintarvikeväreillä värjättyjä).

Muumiopizzoja, joissa visio ja toteutus eivät kohdanneet liikaa levinneen juuston vuoksi. Makuun sillä ei ollut vaikutusta :)

Kurpitsan kaiverrus oli kivaa hommaa!! Malli löytyi joltain jenkkisivustolta. Mies hifisteli lyhtyyn led-valot ja kurpitsapään suu vilkkui sarjassa :)

Hui!! :)

maanantai 25. lokakuuta 2010

Girls just wanna have fun...


23.10.2010 80-luvun bileet 200-vuotisjuhlien kunniaksi

Tämä kakku matkusti viiden synttäreitään juhlivan naisen kekkereihin. Teemana oli 80-luku, joten kakkuun yritin saada kasarihenkisiä tyttöjen bilejuttuja. Boolimaljan teko tyssäsi sulaan mahdottomuuteen ja Dirty Dancing -videokasettikin jäi toteuttamatta. Pacman vasemmassa alakulmassa on kunnianosoitus kaikille kasarinörteille (*viittaa kainosti*), joiksi juhlakaluista ei kai kukaan tunnustautunut :) Kananmunia kului "puolikas tiu" ja välissä on taasen caipirinha-mössöt. Lapsityövoimaakin tuli käytettyä popcornien näpräämiseen ja myös puhelimen pyörityskiekko on meidän nuorimmaisen käsialaa. Kaikki koristeet ovat sokerimassaa pl. kukkien keskustat, jotka ovat sokerikuulista.

Mutakakku


10.10.2010 Kladdkaka

(surkein kuva ikinä - sorry..) Mutakakkua Fazerin Bak & Dessert -suklaasta (ohje pakkauksen kyljessä). Kuva muistuttaa siitä, miksi olisi aika hankkia uusi puhelin, jossa on naarmuuntumaton linssi... Hyvvää oli kuitenkin :)

lauantai 2. lokakuuta 2010

Nimiäiskakku


2.10.2010 Kakku veljenpojan nimiäisiin

Kakkublogeja selaillessa törmää aivan ihaniin tossuihin ja kun näin Pionilaakson blogissa tennareiden kaavat, ajattelin sitten minäkin yrittää (kiva oli näpräillä vaikka näin jälkeenpäin luulen laittaneeni pohjaa kiertävät nauhat väärinpäin...). Sopiva tilaisuus koristeelle tuli, kun sukumme sai uuden jäsenen, jonka nimiäisiä juhlittiin tänään. Nimi pidettiin ennakkoon salaisuutena vaikka yritin sitä toki utsiakin sopivan tilaisuuden tullen :) Nimi ei siis päätynyt kakun päälle vaikka alkuperäisessä visiossa sen siinä näin. Kakussa on seitsemän isoa kananmunaa (vaa'an mukaan vastaa kymmentä normaalikokoista) ja välissä taas caipirinha-viritys.

perjantai 1. lokakuuta 2010

Jopo-kakku, versio 2.0


18.9.2010 Hertan 9-vuotiskakku

Pari viikkoa sitten Hertta-tyttö täytti yhdeksän vuotta ja toivoi Jopo-kakkua. Sankarin väritoiveet tuli harmittavasti vähän liian myöhässä mutta taisi tämäkin kelvata :) Täytteinä on persikkapaloja, mansikkahilloa ja FloraVispiä. Viime viikonloppu oli pitkästä aikaa ensimmäinen ilman kakkuloimista ja sai täysillä keskittyä sairaiden lasten hoivaamiseen. Tänä viikonloppuna kakkuloidaan taas mutta miten, se on vielä ylläri... Palataan asiaan huomenna! :)